Hunger Games og BB-træningstøj <3

CPH:DOX kom, så og sejrede!

Som jeg indrømmede tidligere, har jeg aldrig været til CPH:DOX før og jeg har derfor i år prøvet at få tid til at se en masse gode dokumentarer. Og det gjorde jeg! Jeg har i den sidste uge været i biografen 3 gange, alle tre gange var det dox, og det har været 3 meget forskellige oplevelser.

Skærmbillede 2013-11-16 kl. 11.37.32

Belleville Baby| En smuk og simpel film, hvor man bliver inddraget i en gammel kærlighedshistorie. Denne fortælles af hovedrollen og filmskaberen, Mia Engberg, i et opkald fra den tabte kæreste. Han har været i fængsel i mange år, og vil høre hvordan Mia husker det, og at det ikke bare var en fantasi. Telefonsamtalen spiller over hverdagsbilleder fra hhv. fortiden og nutiden i Mias liv. På denne simple måde føres man gennem en rebelsk ungdom, og en brændende kærlighed mellem to unge, præget af fest, stoffer og kriminalitet. De simple billeder og den rå telefonsamtale går op i en smuk symfoni. Jeg var dybt rørt af filmen, og vil klart anbefale andre at se den. Specielt da Mia fortæller om sine egne projekter på filmskolen, og farmorens historie trækkes med ind over. Meget fint aspekt, men det vil jeg lade jer selv opleve.

Skærmbillede 2013-11-16 kl. 11.27.44

We Steal Secrets: The Story of Wikileaks| En stor produktion, Universal Studios producerer blandt andet, og en rigtig flot dokumentar. Filmen omhandler historien om Julian Assange, Wikileaks og disses konsekvenser. Den er kronologisk bygget op og bliver fortalt af alle forskellige parter, dels for- og modstandmænd. Derfor sidder man i sidste ende med en følelse af, at det er den rigtige historie man bliver fortalt, og at man er blevet klogere på sandheden. Derudover er den super flot produceret og special-effects’ne er super smukke, for en nørdet type som mig selv. Jeg var meget revet med af fortællingen, og vil klart anbefale andre, der gerne vil vide mere om historien, at se filmen. Det vil i ikke fortryde. Som en sidebemærkning, til dem der ikke har set det, er der også i øjeblikket en spillefilm på gaden (The Fifth Estate”), der skildrer Assanges liv. Jeg har ikke set spillefilmen, men så Filmselskabet i sidste uge, og der anbefaledes dokumentaren klart over spillefilmen.

Skærmbillede 2013-11-16 kl. 11.36.11

Fuck For Forest| I går aftes var jeg inde og se den mest interessante film, jeg længe har set! Fuck For Forest (FFF) er en velgørenhedsorganisation, bestående af meget spændende og anderledes mennesker, hvilket flere gange virkede helt komisk på mig. Dette skal ikke forstås, som at jeg føler mig bedre end dem, men tankegangen hos denne her gruppe er så anderledes end min egen, og det resulterede i, at jeg fandt dokumentaren hysterisk morsom sommetider. Filmisk var den lidt rodet bygget op, og det var svært at holde styr på hvem, der er hvem. Den var lidt lang i midten, hvor den kørte lidt i ring i nøgenhed, musik og elskov. Dog var både start og slut gode (og sjove). Slutningen er lidt antiklimatisk, hvilket var endnu et sjovt element, men endnu engang blev jeg i tvivl om dette var meningen. Så enten har jeg FULDSTÆNDIG misforstået filmen, ellers så er det okay og grine. Hvis det sidste er tilfældet, så synes jeg egentlig, at den er værd at se, om ikke andet, så for at opleve en sjov og anderledes film, der ikke lægger fingrene imellem og som skubber grænserne.

Derudover har jeg noteret mig, et par film mere, der skrives på min to-see-list. Heriblandt ligger “Generation Iron” og “No Fire Zone”. Har I set nogle gode Dox, som I kan anbefale?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hunger Games og BB-træningstøj <3